5 tips voor een uitgebalanceerde feed

Een rustige feed met een terugkomend kleurenpalet nodigt eerder uit om op die volgknop te drukken dan een feed vol chaotische content. Het is daarom heel slim om na te denken over een afbeelding voordat je hem in je feed zet. Om je hierbij te helpen deel ik je mijn tips tot het creëren van een uitgebalanceerde feed!

1. Gebruik een social media planning tool.

Je feed voor je zien is de beste manier om te kijken of alles in balans is. Gebruik daarom een social media planning tool waarbij je dit kunt zien, en je posts kunt verschuiven als het nog niet is zoals je wilt. Mijn favoriete tool: Tailwind.

2. Zorg dat de voornaamste kleur van een afbeelding tussen afbeeldingen staat waarbij die kleur minimaal is.

Stel je hebt een illustratie met veel blauw erin. Als na die illustratie twee foto’s plaatst met ook heel veel blauw erin, dan krijg je één rij vol blauw. Dit kan alleen als dit een terugkomend thema is (3 foto’s blauw, daarna een rij met 3 foto’s roze, enz.), maar anders staat het heel storend.

Amber Zwanenburg Studio Pioen illustrator foto Antoinet Murier
Studio Pioen Calm contentpakket mediteren vrouw strand
Studio Pioen calm content illustratie contentpakket chill

3. Gebruik een vast kleurenpalet.

Een foto met felle kleuren staat niet mooi naast een illustratie met hele zachte kleuren. Gebruik daarom voor alle afbeeldingen een vast kleurenpalet. Voor je foto’s kun je 1 vaste filter of preset gebruiken. Let ook op de kleur van je kleding en de spullen op de foto.

Voor illustraties kun je gebruik maken van mijn contentpakketten. Elk pakket heeft een eigen thema en de illustraties in het pakket hebben hetzelfde kleurenpalet. Hierdoor passen ze perfect bij elkaar!

4. Creëer ademruimte

Plaats niet een enorm gevulde foto naast een net zo drukke foto. Wissel drukke afbeeldingen af met rustige afbeeldingen. En: less is more!

Studio Pioen Illustratie flatlay
Studio Pioen Eucalyptus illustratie calm contentpakket

5. Zorg voor variatie.

Een feed met alleen maar foto’s van jezelf is saai. Net als een feed met alleen maar illustraties ook saai is. Zorg daarom voor een creatieve feed door variënde afbeeldingen te gebruiken.

Studio Pioen illustratie instagram volgers

Bijvoorbeeld:

^

Foto's

Vergeet daarbij geen foto’s van jezelf te plaatsen. Mensen willen weten wie er achter jouw bedrijf zit!

^

Illustraties

Zorg dat deze dezelfde huisstijl hebben als je foto’s voor balans in kleur. Kijk hiervoor bij illustraties op maat.

^

Quotes

Hou de achtergrond van de tekst rustig en in één van de kleuren (of een lichtere versie) van je huisstijl.

That’s it! Met deze tips kan jouw ideale klant niet anders dan op die volgknop drukken. Meer vragen over hoe je een uitgebalanceerde, aantrekkelijke feed krijgt kun je hieronder stellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

error: Content is beschermd